Laget mot Tumba

16 Mar

Då var det alltså dags för säsongens sista match. Det känns som våren gått så fort och att det är tråkigt att den redan är över menmen vi ska ju fortsätta träna handboll ett tag till för som Roger säger ”vi ska ju inte sluta utvecklas bara för säsongen är över”.

Läget i laget är kanske inte den allra bästa då det har varit lite sjukdomar i veckan och lite ryggar som inte är som de ska. Men vi som spelar kommer iaf kämpa i 60 minuter och göra allt för att bli det lag som vinner båda mötena mot de som nästa år spelar i Div 1.

Varmt välkomna imorgon kl 14 till vår fina sporthall.

Torsdagsträning

16 Mar

Killerball, här står dock de som är brända och har trevligt tillsammans

Spelade fyra mot fyra en stund. Här går Frida för skott.

och nu är det Stinas tur att skjuta

Här får Annika ett finfint läge

Träningne slutade med lite tävling. Bollen skulle helt enkelt i mål, och naturligtvis hoppa kaptenen upp från bänken och visade hur det skulle gå till.

Efter så blev det fikastund. Linnea hade varit duktig och gjort goda smörgåsar, stort tack. Även stort tack till Kerstin som hoppade in i målet idag.

Sen sist

14 Mar

Ja vi har hunnit spela en match sedan sist. VästeråsIrsta – VHF 20-26. Vi spelade okey och vi vann då vi var bättre, rättvist dock kunde vi vunnit med mer men två poäng var viktigt. Granman var bäst i matchen enligt mig iaf. Hon kom i fart från sin position och sköt utifrån innan försvararen hann dit. Mer sånt vill vi se och ha.

Måndagens träning ställdes in.

Och så tisdagen 🙂 Det var mycket forarbete att börja med innan det blev skott.

Roger visar vägen

Stina skjuter medans Hanna täcker

Gran försöker skjuta förbi vår täckexpert

Annika går för skott på en täckande Emma

Jonna skjuter mot en täckande Hanna

Ankan hjälper vår försvarare av planen

Kaptenen testar nya målvakter inför nästa säsong

Och sedan blev det spel fyra mot fyra

Ella får ett finfint läge

Granman jobbar sig förbi Annika

Träningen slutade med kontringar. Dock lite fotarbete innan de fick löpa.

Förorten är lämnad

11 Mar

Det var ett underbart Vadstena vi lämnade något senare än planerat… Nu har vi precis lämnat förorten och alla sitter och laddar. Vi som är med är en ätande Anders, en pluggande Ella, en bloggande Helena, spelande Regina, en hårpillande Annika, en telefonpillande Julia, en musiklyssnande Eriksson, ett sällskap i diskussion i form av Fia, Emma, Roger och Stina, en drömmande Kling, en lycklig Frida, en gömd Granman och så lilla Alex som myser för sig själv.

Vi har en stund kvar tills vi anländer i gurkstaden. Idag är det inget annat än en kämparvinst vi ska ha.

På återseende 🙂

Laget mot VästeråsIrsta U

10 Mar

De tre sista matcherna har vi gjort bra första halvlekar och mindre bra andra. Nu ska det bli bättring från vår sida. Handbollsmatchen ska spelas i 60 minuter som vi kan. Imorgon är det dags för säsongens sista bortamatch, känns som denna säsong gått riktigt fort men så är det när man trivs ihop och har det trevligt tillsammans.

Samlingen är 9.55 och de uttagna är: Alex, Kling, Stina, Ella, Annika, Falk, Eriksson, Emma, Frida, Granman, Julia, Helena, Roger och Anders. Matchen startar kl 14.30 så heja då var ni än är.

Laget mot NKIK

8 Mar

Damträning

8 Mar

Lekte i början av träningen. Skulle försöka jobba mycket med handleden när vi sprang omkring i vår fina hall. Pratade lite sedan om matchen i lördags. Vi var väl alla överens om att vi skulle gett dem en match och att vi helt enkelt inte tog i tillräckligt.
Blev mycket skott sedan innan det var dags för spel mot två mål.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vadstena en måndag

5 Mar

Då har damlaget i Vadstena gjort ännu en handbollsträning. Det blev mycket skott idag. Från ja alla positioner. Vi tränade ganska mycket på tom växel med olika varianter. Träningen slutade med spel fem mot fem.

På återseende imorgon 🙂

VHF – Eskil/Guif

3 Mar

Så var då dammatchen hemma mot Eskil/Guif avklarad – tyvärr utan att det ”tände till” ordentligt! Tycker att vi, anfallsmässigt, agerar alldeles för tamt! Saknar det ”råa” att gå ”raka” vägen på mål… med full satsning! Blev lite bättre när ”oldtimern” Falk släpptes in på banan… 🙂

Bakåt lyckades vi, mestadels, ta bort deras försök till samarbete med M6 – men klarar inte av deras ”kontringshandboll” i 2:a halvlek, då de straffar oss direkt när vi gör tekniska fel framåt.

Nåväl, ingen större skada skedd – även om det svider lite, då jag tycker – och vet – att vi kan besegra dem när vi spelar bättre! Nu är det bara att ta nya tag mot NKIK borta på torsdag, där det kommer att spelas en lite annorlunda handboll med mera fysiska inslag… tror jag!?

Matchen slutar med förlust 19-27, lite väl mycket då det inte skiljer så mycket på lagen men det bästa laget vann då de fick de ”enkla” kontringsmålen.

Roger Skoogh

Laget mot Eskil/ Guif

2 Mar