Hoppa till huvudinnehåll

Startsidan

Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

  • Statsministern och skolministern besökte förskola i Botkyrka

    Måndagen den 29 april besökte statsminister Ulf Kristersson och skolminister Lotta Edholm en förskola i Botkyrka kommun. Efter besöket hölls en pressträff.

  • Produktivitetskommissionen lämnade sitt delbetänkande

    Finansminister Elisabeth Svantesson tog den 29 april emot Produktivitetskommissionens delbetänkande. I betänkandet lämnar kommissionen förslag för att höja produktiviteten i svensk ekonomi.

Foto: Regeringskansliet

Stats­minister Ulf Kristersson och Danmarks stats­minister Mette Frederiksen besökte Örnsköldsvik

Fredagen den 26 april besökte statsminister Ulf Kristersson försvarsföretaget BAE Systems Hägglunds tillsammans med Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

Carl-Oskar Bohlin, Hans Wallmark och Pål Jonson står bredvid varandra.
Försvarsberedningens ordförande Hans Wallmark överlämnade slutrapporten Stärkt försvarsförmåga, Sverige som allierad (Ds 2024:6) till försvarsminister Pål Jonson och minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Försvars­beredningen överlämnade totalförsvarsrapporten Stärkt försvarsförmåga, Sverige som allierad

Fredagen den 26 april 2024 överlämnade Försvarsberedningen sin rapport Stärkt försvarsförmåga, Sverige som allierad till försvarsministern Pål Jonson och ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin.

Statsminister Ulf Kristersson och Lettlands premiärminister Evika Siliņa.
Statsministern och premiärministern kommer bland annat att tala om ländernas bilaterala samarbeten och aktuella säkerhetspolitiska frågor. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Stats­ministern tog emot Lettlands premiär­minister

Torsdagen den 25 april tog statsminister Ulf Kristersson emot Lettlands premiärminister Evika Siliņa för överläggningar. Under eftermiddagen hölls en gemensam pressträff i Rosenbad. I samband med pressträffen presenterades en nyhet.

Statsminister Ulf Kristersson skakar hand med Finlands president Alexander Stubb till Rosenbad.
Statsminister Ulf Kristersson välkomnar Finlands president Alexander Stubb till Rosenbad. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Stats­minister Ulf Kristersson tog emot Finlands president

Den 23 april tog statsminister Ulf Kristersson emot Finlands president Alexander Stubb för överläggningar i Rosenbad. Mötet skedde inom ramen för presidentens två dagar långa statsbesök i Sverige, som äger rum på inbjudan av H.M. Konungen.

 Finansminister Elisabeth Svantesson
Finansminister Elisabeth Svantesson Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Regeringen överlämnade 2024 års ekonomiska vårproposition

Den 15 april överlämnade regeringen 2024 års ekonomiska vårproposition och vårändringsbudgeten för 2024 till riksdagen. Budgeten bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Sverigedemokraterna.

Utbildningsminister Mats Persson och USA:s ambassadör Erik D. Ramanathan.
Utbildningsminister Mats Persson och USA:s ambassadör Erik D. Ramanathan. Foto: Margareta Stridh/Regeringskansliet

Regeringen signerade rymdavtalet Artemis

Den 16 april undertecknade utbildningsminister Mats Persson Artemisavtalet som innehåller ett antal principer för utforskning av och uppförande i rymden. Det ger även Sverige möjligheter att delta i den internationella USA-ledda satsningen Artemisprogrammet.

Illustration: Regeringskansliet

Strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige

Regeringen har nyligen presenterat tre nya nationella strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige. Det handlar om en strategi för ett stärkt arbete mot våldsbejakande extremism och terrorism, en strategi mot organiserad brottslighet och en strategi med fokus på sociala brottsförebyggande åtgärder. Här kan du läsa mer om strategierna.

Illustration: Regeringskansliet

Regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina

Utrikesdepartementet sammanställer information om regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina.

Innehåll från regeringen och Regeringskansliet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 35474 träffar.

Laddar...